Stomatologie Galati homepage
Programari la:
0744.584.385

Bioptron

Un aparat medical revolutionar: Sistemul de terapie cu lumina BIOPTRON

In ultimele doua decenii, atat medicii cat si pacientii s-au bucurat de numeroasele schimbari si imbunatatiri in ceea ce priveste ingrijirea sanatatii. In lumea stiintei, au aparut numeroase realizari inovatoare, bazate pe cercetari care scot in evidenta eficienta noilor tratamente. Unele dintre ele implica tehnologii moderne de ultima generatie, iar altele scot in evidenta resursele naturale si mecanisme cunoscute din vechime.
Sistemul BIOPTRON include o tehnologie eficienta de terapie cu lumina, al carei grad ridicat de vizionarism a fost demonstrat. La inceputul anilor 80, o echipa de oameni de stiinta a descoperit importanta luminii polarizate policromatice. Pornind de la aceste cercetari, a fost creat sistemul de terapie cu lumina BIOPTRON. Din 1988, BIOPTRON AG investeste in proiecte de cercetare sofisticate si in dezvoltarea de noi produse necesare pentru a obtine rezultate clinice optime in tratamentele cu terapie cu lumina.

Fototerapia in antichitate:  Lumina solara = sursa vietii
Terapia cu lumina are deja o istorie indelungata. Prima sursa de lumina folosita in tratamentele medicale a fost lumina solara.Chiar si in Egiptul Antic, lumina soarelui era folosita ca tratament medical. Ulterior, Hipocrate a descris cum lumina solara vindeca multiple afectiuni medicale. Desi helioterapia nu beneficia de o explicatie medicala pe atunci, puterea ei de vindecare era evidenta, iar medicii romani si arabi au introdus-o în practica medicala curenta. Astazi, se stie ca organismul transforma lumina in energie electrochimica, care declanseaza reactii biochimice intracelulare în lant – iar acestea nu se limiteaza la zona de piele tratata si pot implica intregul corp.

Ce este lumina BIOPTRON?
Sistemul BIOPTRON este un aparat medical pentru terapia cu lumina, cu o unitate optica specifica de emitere a luminii similare cu o parte a spectrului electromagnetic produs natural de soare, dar fara radiatie UV. Terapia cu lumina BIOPTRON actioneaza in mod natural, prin sustinerea capacitatilor de regenerare si echilibrare ale corpului si, de aceea, ajuta organismul sa-si activeze potentialul propriu de vindecare. Odata intrata in tesuturi, energia solara ajuta procesul de biostimulare (ceea ce inseamna ca stimuleaza mai multe procese biologice din organism intr-un mod pozitiv, imbunatatind astfel functiile corpului).

Efecte generale BIOPTRON
Caracteristicile remarcabile ale Luminii BIOPTRON permit luminii nu numai sa intre in piele, dar si sa intareasca tesuturile. Astfel, efectul pozitiv al luminii BIOPTRON nu se limiteaza doar la tratarea pielii. Lumina BIOPTRON are efecte biostimulatoare: cand se aplica pe piele, stimuleaza structurile intracelulare si biomoleculele sensibile la lumina. Aceasta initiaza reactii celulare in lant si declanseaza asa-numitele raspunsuri secundare, care nu se limiteaza doar la suprafata de piele tratata, ci pot cuprinde întreg organismul. Terapia cu lumina BIOPTRON a fost acceptata ca o noua forma de tratament profilactic si o noua forma de terapie si recuperare pentru indicatiile medicale mentionate.

Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca tratament complementar pentru:

 1.  accelerarea vindecarii plagilor
 2.  calmarea sau atenuarea intensitatii durerii
 3.  afectiuni dermatologice si cutanate
 4.  pediatrie
 5.  Tulburarea Afectiva Sezoniera (TAS)

BIOPTRON pentru vindecarea plagilor
Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca terapie complementara pentru vindecarea urmatoarelor tipuri de plagi:

 • plagi dupa traumatisme (rani)
 • arsuri
 • plagi post-chirurgicale
 • ulcere varicoase ale gambei
 • ulcere de decubit (ulcere de presiune)

BIOPTRON pentru tratamentul durerii
Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca terapie complementara pentru tratarea urmatoarelor tipuri de dureri:

 • In reumatologie: osteoartrita;artrita reumatoida (cronica); artroza.
 • In fizioterapie: dureri lombare;dureri de umar si de gat; sindromul tunelului carpian;cicatrice.
 • In medicina sportiva: afectiuni ale tesuturilor moi, tendoane si ligamente, spasme musculare; luxatii, entorse, contuzii; rupturi de ligament si musculare; tendinite; cotul tenismanului.

BIOPTRON pentru indicatii dermatologice
Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca o terapie complementara în tratamentul mai multor afectiuni cutanate, precum: acnee, dermatita atopica (eczeme), psoriazis, Herpes Simplex si Zoster, infectii bacteriene superficiale, leziuni ale mucoasei.

Aceste tipuri de afectiuni cutanate sunt destul de frecvente, iar majoritatea persoanelor sufera de cel putin una la un moment dat al vietii. Desi cele mai multe afectiuni cutanate nu pun viata în pericol, pot fi foarte deranjante si pot avea impact negativ asupra calitatii vietii. Terapia cu lumina BIOPTRON poate ajuta la accelerarea vindecarii pielii si poate reduce disconfortul asociat cu diverse afectiuni cutanate. Este un tratament nedureros si simplu de folosit.

BIOPTRON pentru TAS – Tulburarea Afectiva Sezoniera („Depresia hibernala”)
Noptile lungi si zilele mohorate ale iernii le pot cauza unor persoane stari proaste, depresive; aceasta afectiune se numeste Tulburare Afectiva Sezoniera – TAS sau „depresie hibernala”. Se considera ca TAS este cauzata de un dezechilibru în productia „hormonului somnului” – melatonina. Nivelurile crescute de lumina pot reduce „hormonul somnului” si, astfel, simptomele asociate.Terapia cu lumina este un tratament standard al afectiunilor afective sezoniere si al simptomelor asociate: sindromul oboselii cronice;motivatia scazuta; nevoia crescuta de somn.
Terapia BIOPTRON ofera spectrul de lumina eficienta, fara radiatii UV, cu un minim de 10.000 de lucsi, care este benefic în tratamentul TAS.

BIOPTRON pentru indicatii pediatrice
Terapia cu Lumina BIOPTRON poate fi folosita pentru copii ca terapie complementara în tratarea mai multor tipuri de afectiuni, precum: afectiuni dermice pediatrice; boli respiratorii alergice si infectii ale tractului respirator superior; afectiuni si deficite musculoscheletale si neurologice.

Afectiunile cutanate sunt frecvente la copii; pana la 15% din copii sufera de eczeme alergice, iar infectiile cutanate (cauzate de virusuri si bacterii) apar frecvent. Afectiunile cutanate pot fi stresante pentru parinti din cauza durerii la nivelul pielii, pruritului constant, pierderii somnului si rusinii provocate de aspectul leziunilor cutanate de pe fata sau maini.

Terapia cu lumina BIOPTRON ofera un tratament delicat pentru copii, care poate ajuta la accelerarea vindecarii pielii si poate reduce disconfortul cauzat de afectiunile cutanate. Copiii mai mici sunt predispusi afectiunilor virale ale cailor respiratorii superioare (nasul si gatul), avand episoade frecvente ale bolii într-un an, ceea ce poate duce la un grad ridicat de absenteism scolar.

Terapia cu lumina BIOPTRON poate ajuta în tratamentul acestor afectiuni prin stimularea sistemului imunitar si accelerarea vindecarii. Terapia cu lumina BIOPTRON este sustinuta de dovezi clinice si a fost folosita pentru a accelera vindecarea plagilor si pentru diminuarea durerii si a inflamatiilor.

Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita pentru tratamentul nou-nascutilor cu afectiuni dermice precum flebita, decubit si intertrigo. Adesea, si pentru afectiuni iritante – iritatia produsa de scutece – prin atenuarea durerii si a inflamatiei.

Va recomandam sa consultanti un medic înainte de a folosi terapia cu lumina BIOPTRON, pentru a sti daca acest tratament este recomandat sau daca sunt necesare alte tratamente medicale.

Sursa de informare:  zepter.ro