Stomatologie Galati homepage
Programari la:
0744.584.385

Color Terapia

Color Terapia BIOPTRON

BIOPTRON este un aparat unic pentru color terapie, fabricat in Elvetia, care foloseste filtre cu bioinformatie, combinand aplicatii pe punctele de presiune cu color terapia chakrelor. Bioinformatia are la baza presupunerea ca organismul uman emite constant un camp de unde electromagnetice, numite de unele persoane „aura”.

Color Terapia Bioptron

Acest camp electromagnetic ce inconjoara corpul este lumina emanata de organism: la urma urmelor, suntem „fotocelule vii”, nu atat de diferite de plante, iar fotosinteza luminii corespunde metabolismului uman. Campul electromagnetic care inconjoara orice fiinta vie ofera informatii vitale privind fiecare organism in parte: acest tip de informatie, combinata cu starea corpului fizic, se numeste bioinformatie. Procesul de regenerare provine de la plante, pietre pretioase, metale, minerale, oligoelemente, precum si gaze inerte, de fermentare.

Sanatatea depinde nu numai de echilibrarea nevoilor fizice, ci si a celor emotionale, mentale si spirituale. Principiul color terapiei chakrelor se bazeazã pe asocierea dintre culori si cele sapte chakre principale, centri spirituali ai trupurilor noastre, localizati de-a lungul coloanei vertebrale. Chakrele sunt spirale de energie, fiecare conectata cu o anumita zona. Se presupune ca chakrele inmagazineaza si distribuie energie. Exista sapte chakre si fiecare e asociata cu un anumit organ sau sistem din organism. Fiecare chakra are o culoare dominanta, ce se poate dezechilibra. Daca se intampla acest lucru, poate provoca haos si avea repercusiuni fizice. Prin folosirea culorii adecvate, dezechilibrul se poate ameliora.

Culoarea este lumina, iar lumina este culoare

Color Terapia cu lumina BIOPTRON este o modalitate de folosire a culorilor si a luminii pentru a ne echilibra si revigora energia si de a ne pastra trupul, mintea si spiritul sanatoase. Lumina solara este emisa pe frecvente diferite. Aceste frecvente ale luminii pot fi separate printr-un proces numit refractie. La filtrarea luminii printr-o prisma de cristal, aceasta se refracta si se divide în cele sapte culori ale spectrului.

Filtre culori - Bioptron

Fiecare culoare are propria sa frecventa. Se considera ca energia calatoreste pe lungimi de unda. Distanta dintre undele succesive este numita lungime de unda, iar numarul oscilatiilor unei unde pe secunda este frecventa. Regula de baza este: cu cat creste lungimea de unda, cu atat scade frecventa.

Cea mai lunga lungime de unda la capatul celalalt al spectrului o are culoarea rosie. Dincolo de rosu se afla infrarosul, iar mai departe se gasesc microundele, lungimile de unda radar, radio si de televiziune, toate invizibile pentru ochiul liber. Rosul, portocaliul si galbenul sunt purtate pe lungimi de unda mai mari, si par sa fie percepute de ochi mai repede decat culorile din celalalt capat al spectrului. Din cauza asocierii acestor culori cu focul si soarele, sunt numite culori calde. Verde, albastru si violet sunt percepute drept culori reci.

Filte Bioptron

Acestea calatoresc pe lungimi de unda mai scurte, deci par sa fie percepute de catre ochiul uman mai greu; evoca imaginea apei marii si a raurilor, a cerului, a rasariturilor iernatice. Mai sunt numite si culori “retrase”, din cauza timpului mai lung necesar pentru ca energia lor sa fie perceputa de ochi. Fiecare culoare calda are o culoare complementara rece: rosu – albastru, portocaliu – indigo, galben – violet, verde – rosu (magenta).

Putem simti culorile. Culoarea este energie.


Color TerapiaInchideti ochii si incercati sa va imaginati o lume alb-negru: veti avea o simpla idee cat de importante sunt culorile in viata noastra si despre modul in care ele interactioneaza cu organismul si cu simturile noastre. Traim intr-un mediu plin de culoare, in care nuantele si umbrele ne afecteaza constant corpul si mintea.

Fiecare culoare are propria frecventa caracteristica si lungime de unda individuala. Doar o mica parte a spectrului electromagnetic este vizibila cu ochiul liber. Violetul are cea mai scurta lungime de unda, rosul, pe cea mai lunga. Dincolo de violet se regaseste ultravioletul, care, desi invizibil pentru ochiul uman, poate patrunde prin corpul nostru. Ultravioletul da bronzul si ucide bacteriile.

Rezultatul este ca noi percepem o culoare nu doar vizual, ci o absorbim si inconstient, prin piele. Atunci cand ne patrunde in corp, culoarea produce reactii chimice care modifica functiile mai multor organe si sisteme. Culoarea ajuta la incarcarea rezervelor de energie a „tesuturilor” pielii noastre si a organelor interne, crescand altfel imunitatea corpului. Rezervele noi de energie ne dau puterea de a lupta impotriva bolii.

Culoarea este vibratie pura si ne poate creste sau scadea energia. Color Terapia nu trebuie sa inlocuiasca tratamentele medicale clasice in cazul unor afectiuni, dar, atunci cand este necesara o sa va reenergizati si sa va reechilbrati corpul si mintea, este o metoda de tratament foarte eficienta.

Culoarea este ENERGIE, culoarea este VIATA, culoarea este TERAPIE.