Stomatologie Galati homepage
Programari la:
0744.584.385

Ortodontie

Ortodontie – tratamente ortodontice

 

Ortodontia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare, indreptarea pozitiei dintilor, reglarea ocluziei (muscaturii) si a rapoartelor dintre cele doua maxilare.

Ortodontie

Studii efectuate la nivel international au dovedit ca tratamentul ortodontic la adulti este la fel de eficient ca si cel la copii. Pe langa posibilitatea corectarii aspectului facial si al zambetului, un tratament ortodontic corect poate corecta probleme de vorbire si de masticatie. Inghesuirile si ocluziile incorecte dentare afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. O masticatie deficitara poate avea urmari asupra integritatii tubului digestiv. De asemenea, in situatiile in care dintii nu sunt pozitionati corect sau au inghesuiri, igiena dentara devine o problema tot mai mare, la varsta adulta fiind un factor favorizant al bolii parodontale sau al patologiei articulare.

 
Semnele necesitatii urmarii unui tratament ortodontic:

  •  dintii sunt strambi, inghesuiti, spatiati, tociti si au foarte multe carii
  •  dintii de sus nu se intalnesc cu cei de jos, dintii de sus ii acopera mai mult de 1 pe cei de jos, dintii de jos musca peste cei de sus
  •  dureri in zona articulatiei temporo-mandibulare sau pur si simplu dureri de dinti
  •  muscaturi repetate ale limbii si obrajilor
  •  gingii care sangereaza, dinti spatiati sau evazati anormal datorita bolii parodontale (in multe situatii, un tratament ortodontic este necesar inaintea unui tratament parodontal)
  •  aspect facial cu o barbie alungita sau un maxilar situat mult inaintea mandibulei

Tratamentul ortodontic are ca obiective nu numai sa imbunatateasca zambetul ci si sanatatea dintilor si a gingiilor. Urmand tratament ortodontic ca si adult, poti evita aparitia cariilor dentare, pierderea gingiei si a osului, uzura smaltului dentar (tocirea dintilor) si evitarea problemelor articulare mandibulare.

Principalul “erou” in acest tratament este aparatul dentar care are ca rezultat pozitionarea corecta a dintilor, corectarea muscaturii si prin acestea obtinerea unui zambet perfect. Aparatele dentare fixe sunt cel mai eficent si modern mod de a preveni si trata anomalii sau disfunctii ale structurilor dentare. Fie ca vorbim despre aparatele dentare fixe ceramice, metalice sau cele ce se aplica pe interior, fara a fi vizibile, toate fara exceptie au un singur scop: asigurarea unei sanatati functionale si structurale perfecte a danturii, alaturi de un aspect vizual exterior impecabil.

Cu aceste tehnici suntem increzatori ca va putem oferi un tratament de calitate care va garanteaza nu numai un zambet frumos ci si unul sanatos.