Stomatologie Galati homepage
Programari la:
0744.584.385

Profilaxie

Profilaxie – profilaxie dentara

 

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente.Profilaxia reprezinta prima si cea mai importanta etapa a ingrijirii dintilor. Respectarea masurilor profilactice salveaza timp si efort si elimina eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice. Intretinerea unor dinti sanatosi tine de fiecare dintre noi, de felul în care aplicam procedurile simple de igiena orala.

Profilaxia presupune igienizarea dentara zilnica, suplimentata si completata de igienizarea dentara profesionala realizata la un interval de 6 luni. Igiena dentara, cunoscuta ºi sub numele de igiena orala, este procesul prin care se efectueazã igiena preventiva pentru evitarea cazurilor de urgenta dentara.

CMI Dr.Veronica Cocariu va ofera urmatoarele servicii de profilaxie dentara:

  •  indrumari privind igiena orala, respectiv tehnici de periaj, folosirea atei dentare, folosirea periutelor interdentare
  •  detectarea si indepartarea placii bacteriene
  •  sigilarea santurilor si fosetelor de pe suprafetele cu care se face masticatia
  •  detartraj si periaj profesionist
  •  control periodic

Printre beneficiile unui program regulat de profilaxie dentara enumeram:

 

Gingii sanatoase

Inflamatia gingivala este produsa de placa bacteriana care poate provoca deseori infectii la nivelul gingiei, ce duc la aparitia bolilor parodontale si chiar la pierderea dintilor. Printr-un control periodic eliminarea tartrului si a placii dentare si te vor ajuta sa previi bolile gingivale. acumularea de placa si tartru dentar atat deasupra cat si sub linia gingiilor poate duce la probleme parodontale serioase. Din pacate chiar si cu un periaj dentar zilnic si prin folosirea atei dentare este imposibil de a elimina toate resturile si bacteriile care se depoziteaza in spatele gingiei. Este nevoie de ochii experimentati ai medicului igienist si echipament specializat pentru a inlatura bacteriile si resturile potential daunatoare.

Dinti frumosi si sanatosi

Sedintele regulate de profilaxie dentara te vor ajuta sa detectezi din timp problemele dentare sau afectiunile gingiei.Nivelul crescut al bacteriior scade ph-ul salivei, smaltul suferind astfel un proces de demineralizare in urma caruia apar cariile. In cazul in care exista coloratii specifice nicotinei sau a unor factori alimentari (cafea, ceai negru, vin rosu) acestea vor fi indepartate prin air-flow. Pentru a imbunatati si mentine aspectul stralucitor al danturii, sedinta de profilaxie dentara trebuie efectuata o data la 6 luni. Profilaxia dentara este un tratament eficient pentru eliminarea petelor inestetice, dintii patati si ingalbeniti si obtinerea un zambet mai alb, mai atragator.

Respiratie proaspata

Un zambet fermecator si o prezenta placuta isi pierd valoarea in lipsa unei respiratii proaspete. Cu ajutorul medicului stomatolog puteti elimina principalele cauze ale acestei probleme, precum si anume afectiuni dentare. O combinatie resturi alimentare aflate in putrefactie si cangrenarea gingiilor au ca rezultat o respiratie dezagrabila, denumita in termeni medicali halitoza. Indepartarea de rutina a placii dentara, a calculilor si bacteriilor poate reduce considerabil halitoza, reducand in acelasi timp riscul de infectare a gingiilor. Respiratia urat mirositoare (halitoza) poate indica in cele mai multe cazuri si o boala parodontala, in cazul in care este de natura cronica.

Alti factori declansatori ai halitozei includ plombele sau coroanele dentare fisurate, care creeaza un mediu propice supravietuirii bacteriilor, ceea ce duce la aparitia cariilor in locul in care se afla aceste fisuri. Pentru a detecta astfel de probleme, este necesar sa va prezentati la cabinetul stomatologic pentru o examinare stomatologica vizuala, iar in cazul in care fisurile nu pot fi detectate vizual se apeleaza la radiografiile dentare.

Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare. Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala sunt sarace in simptome in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul stomatolog, pentru a putea surprinde si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

CMI Dr.Veronica Cocariu desfasoara un program special de profilaxie pentru clientii sai care beneficiaza de consultanta periodica, detartraj si periaj profesional la fiecare 6 luni. Prin acest program dorim sa va ajutam la intretinerea lucrarilor dentare efectuate si la depistarea precoce a altor imbolnaviri. Aplicarea regulata a tratamentelor de preventie va pot salva timp si bani si sunt esentiale pentru a evita posibile imbolnaviri dentare si tratamente complicate si costisitoare.