Stomatologie Galati homepage
Programari la:
0744.584.385

Protetica

Protetica – lucrari protetice

 

Protetica este o specializare a stomatologiei care abordeaza rezolvarea problemelor aparatului dento-maxilar prin realizarea de lucrari fixe reprezentate de coroane sau punti sau prin lucrari mobile reprezentate de proteze partiale mobile si proteze totale mobile si care urmareste sa asigure obtinerea unei danturi echilibrate din punct de vedere functional si estetic.

Protectica

Pierderea dintilor apare in general ca urmare a stilului de viata, starii de sanatate, a varstei sau a accidentelor. Orice pierdere a unui dinte poate avea ca rezultat bascularea, inclinarea sau migrarea dintilor vecini sau antagonisti. Pierderea mai multor dinti poate avea ca rezultat incapacitatea de a mesteca si a vorbi corect. Deasemenea pierderea unui dinte sau a mai multora determina prabusirea ocluziei (muscaturii) ceea ce poate determina stress in articulatii,in muschii faciali precum si o reducerea a dimesiunii fetei. Acest fapt determina un aspect imbatrinit si o accentuare a liniilor fizionomiei.

In cadrul cabinetului nostru va puteti reconstrui dantura afectata de modificari ale formei si structurii care au aparut ca urmare a pierderii a unuia sau a mai multor dinti, in cazul in care dintii prezinta deficiente de formare a smaltului dentar sau in cazul colorarilor dentare majore ce nu pot fi remediate prin albiri profesionale.

Pentru a corecta aceste probleme executam o varietate mare de lucrari dentare in functie de cazul clinic:

  •  Lucrari protetice (coroane, punti dentare) din materiale nobile, seminobile, ceramica dentara
  •  Proteze mobile sau mobilizabile
  •  Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale
  •  Fatetari ceramice sau compozite
  •  Incrustatii din materiale nobile sau ceramic

Coroanele dentare sunt recomandate in cazul in care dintele a suferit o pierdere semnificativa din structura. Pastreaza aspectul natural al dintelui, iar in cazul respectarii principiilor de igienizare si profilaxie dentara, poate avea o durata de viata de peste 10 ani. Coroana fixa se realizeaza pe un dinte care nu mai poate fi refacut prin obturatie (plomba). Acestea pot fi realizate din diferite materiale, dupa posibilitatile pacientului si cerintele acestuia: metalice, metalo-ceramice, metalo-acrilice, ceramice.

Puntile dentare inlocuiesc unul sau mai multi dinti lipsa. Practic, o punte dentara este sprijinita cu ajutorul coroaneleor dentare pe dintii slefuiti sau implanturile vecine, fiind formata central dintr-unul sau doi dinti realizati dintr-un material ce respecta principiile bio-esteticii. Puntile sunt lucrari fixe care se cimenteaza pe dinti stalpi, care in prealabil au fost prelucrati in cabinetul stomatologic, inchizand spatiul creat de lipsa a unu pana la trei dinti de pe arcada in zona laterala, sau in zona frontala de absenta a patru dinti. Acestea pot fi confectionate astfel: metalice, metalo-acrilice, metalo-ceramice, ceramice. Puntile si coroanele dentare pot fi integral ceramice sau zirconiu sau metalo-ceramice.

Protezele dentare sunt destinate persoanelor care au pierdut o mare parte din dantura. Protezele dentare pot fi: complete sau partiale, fixe sau detasabile Protezele totale inlocuiesc intreaga dantura, iar protezele partiale sunt atasate de regula dintilor naturali ramasi pe arcada, de cele mai multe ori fiind necesara aplicarea de coroane dentare pe acestia. Protezele dentare pot fi realizate din materiale sau rasini acrilice sau metalo-ceramice.

Protezele partiale mobile sunt lucrari mobile efectuate in cazul prezentei a foarte putini dinti pe arcada. Acestea pot fi acrilice sau scheletate.
In cazul in care dintii restanti pe arcada sunt putini si nu prezinta importanta protetica sunt extrasi dupa care se confectionaeaza protezele totale mobile. Acestea pot avea dintii artificiali acrlici, din ceramica sau compozit.

Fatetele dentare sunt utilizate mai ales din considerente estetice. Cu ajutorul fatetelor dentare se rezolva aspectul estetic necorespunzator al unui dinte, care poate insemna: decolorare, suprafata sau forma neregulata. Fatetele dentare sunt fabricate in mod obisnuit din ceramica.

Incrustatiile dentare reprezinta o alternativa a obturatiilor, fiind o solutie minim-invaziva in cazul in care suprafata ocluzala a dintelui a suferit o pierdere de tesut mare, pentru restaurare nefiind totusi recomandata coroana dentara.

Vreti sa stiti mai multe despre lucrarile protetice? Noi va putem raspunde la orice intrebare si sa va ajutam sa luati deciziile cele mai bune pentru dumneavoastra. Atunci cand, din diverse motive, pierdem mai multi dinti, acum exista modalitati care sa ne redea posibilitatea de a zambi cu incredere. Va asteptam la cabinetul nostru pentru o consultatie gratuita si posibilitatea de a va oferi tratamente stomatologice de calitate si moderne,la un pret foarte avantajos.